Renfrew Police Station – Renfrew

THE CHALLENGE

Designed by Smith Findlay Architects and built by Mansell Construction, A new build office for Strathclyde Police comprising office and ancillary accommodation located in two 2-storey blocks linked by a double height central atrium.

ClientSmith Findlay ArchitectsServicesParklex Copper Timber FacadeYear2012Linkdalply.co.uk

THE SOLUTION

Parklex timber cladding was chosen to compliment the Zinc facade as each panel is manufactured with unique natural timber veneer, each with its own grain and direction, which gives the elevation an individual look and feel. As Parklex is colour stable and UV resistance it eliminates the need for any ongoing maintenance.

Installed using the Sikatak Panel adhesive system, fixed back to aluminium battens, the aesthetic advantage of a secret fix installation was maintained whilst reducing the installation costs typically associated with mechanical secret fix.

Construction complete June 2012.


ARCHITECT

CONTRACTOR

PRODUCT