David Walker Care Home – Rutherglen

THE CHALLENGE

Designed by Smith Findlay Architects and built by Ogilvie Construction, A care home for South Lanarkshire Council incorporating enhanced space standards and social interaction elements such as a restaurant, cafeteria, fitness room, cinema room, and hairdressing salon all off an internal street.

ClientSmith Findlay ArchitectsServicesParklex Copper Timber FacadeYear2010Linkdalply.co.uk

THE SOLUTION

Parklex timber cladding was chosen to break up the elevations, creating impressive feature zones in contrast to the white render. As each panel is manufactured with a unique natural timber veneer, therefore no two panels are alike. With its Everlook® overlay it delivers on colours stability and UV resistance, Parklex requires very little ongoing maintenance, an important consideration for the building owners.

Installed as a Rainscreen facade on to timber battens using Parklex timber cladding colour coded screws, Construction complete November 2010.


ARCHITECT

CONTRACTOR

PRODUCT